top of page
פיצה יוצאת מהטאבון

קצת על משפחת BENNO

פנינה קסומה של קולינריה איטלקית-ים תיכונית, בלב גן ענק ופורח בכניסה למושב בית נחמיה, ליד שוהם.

המסעדה שלנו כשרה, חלבית וצמחונית, ומזמינה אתכם לחוויה שמרגישה כמו חופשה בטוסקנה או באי יווני ירוק — עם שקט, שלווה והמון אוויר פתוח. הישיבה חופשית במרחב רחב ידיים, מוקף טבע, כך שתוכלו לבחור את הפינה שמתאימה לכם: בין אם בצל העצים, ליד ערוגות הפרחים, או תחת השמש החמימה.

במרכז המסעדה ניצב טאבון אבן ענק שהבאנו במיוחד מנאפולי, הלב הפועם של המטבח שלנו, ממנו יוצאים כל המנות — פיצות טריות, פסטות אפויות, מאפים מיוחדים ומנות שמקבלות את טעם האש והאבן האותנטי של איטליה.

ב-BENNO תיהנו מתפריט מוקפד ומלא אהבה, עם חומרי גלם טריים ואיכותיים, שמתמחים בבישול איטלקי-ים תיכוני עטופים באווירה חמימה ומפנקת.​

שף מאיר קרנש​

שמי מאיר קרנש, בן 45, נשוי ואב לשלושה ילדים, יליד המושבה יבנאל שבגליל התחתון. אני בן למשפחה חקלאית ותיקה, שורשית, שגדלה על ערכי האדמה, העבודה הקשה, והאהבה לאוכל אמיתי.

את דרכי בעולם הקולינריה התחלתי מתוך החצרות של ילדותי — בין השדות, הריחות והטעמים של הגליל — והמשכתי לפתח אותה במסע בינלאומי: למדתי בישול עילי ב-Le Cordon Bleu באוסטרליה, ולאחר מכן הרחבתי את הידע הניהולי שלי עם תואר במנהל עסקים למסעדנות ב-SHMS, אחת האוניברסיטאות המובילות בתחום בשווייץ.

היום אני משלב בין התשוקה למטבח והיצירתיות הקולינרית לבין היכולות הניהוליות והעסקיות, במטרה להביא חוויות אוכל מיוחדות, אותנטיות ומרגשות, שמחברות בין מסורת לחדשנות. עבורי, יש קו ברור ומחבר בין נופי ילדותי בגליל — האדמה, השדות, הפשטות — לבין המטבח הים תיכוני שאני מזוהה איתו היום, מטבח שחוגג חומרי גלם, צבעים, ריחות וטעמים שפורצים מהצלחת ומגיעים ישר אל הלב.

מעבר לכל זה, אני מאמין שחוויית אוכל אמיתית היא כזו שמצליחה לגעת באנשים: להחזיר אותם לרגעים פשוטים, לטעמים שמרגשים אותם באמת. החזון שלי הוא להמשיך ליצור מקומות ומנות שמספרים סיפור — עם כבוד גדול לאדמה, לחומרי הגלם, ולמסורת.

chef meir karnash cooking
chef Meir Karnash and Dafna, his partner in BENNO

הסיפור שלנו

נפגשנו בימים הראשונים של המלחמה. מאיר הקים במסעדה מרכז חלוקה של אוכל ביתי לחיילים, מפונים ומשפחות החטופים, ואני, דפנה, הגעתי להתנדב. יחד עם עוד 650 מתנדבים שהפכו למשפחה, הוצאנו כ- 70 אלף מנות.


בין ארגזי הבטטות והירקות מהשוק, התחילה להירקם שותפות, חברות, וגם קצת קסם.
היום אנחנו כאן, באהבה גדולה לאוכל, לאנשים, ולמה שנוצר כשמבשלים מכל הלב.

אנחנו פתוחים בכל יום בין 8:00 ל-22:00, ובימי שישי בין 8:00 ל-15:00.
בואו ליהנות מאוכל טוב, טבע עוטף, ואווירה בלתי נשכחת.

BENNO's garden in evening time
bottom of page